Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Blog
06.10.2019 Dezerty
Cuketový perník s karobovou polevou
Veganský vláčný perník, který jsme nedočkavostí snědli ještě za tepla, mňam :-) číst celé
28.09.2019 Saláty
Podzimní salát z pečené řepy
Lehkým letním salátům odzvonilo a je čas na skvělé sezónní podzimní saláty, nechte se inspirovat :-) číst celé
21.09.2019 Hlavní jídla
Houbové špaldové kernotto
Sezóna hub je v plném proudu, vyzkoušejte lahodné houbové kernotto. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

Doprava

  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Dezerty
  4. Cuketový perník s karobovou polevou
06.10.2019

Cuketový perník s karobovou polevou

Recept je od Míši Bebové, tak trochu jinou specialistkou na zdravou výživu, se kterou jsem se potkala v rámci studia na jógovém lektorském kurzu. Recept publikovala v časopisu Jóga Dnes: https://www.jogadnes.cz/joga/cuketovy-pernik-s-cokoladovou-polevou-3058/. Na její stránky se můžete podívat tady: http://www.biochemicka.cz/

 

SUROVINY:

300 g špaldové mouky

100 g pohankové mouky (já si ve výkonném mixéru umixovala pohankovou lámanku)

2 perníkové prášky do pečiva bez fosfátu (nebo použijte klasický prdopeč a přidejte perníkové koření)

1 střední cuketa (nebo 2 menší)

100 ml vody

200 g kokosového oleje

160 g kokosového cukru

8 lžic kakaa

 

NA POLEVU

3 lžíce kokosového oleje

2 lžíce javorového sirupu

2 lžíce karobu

3 lžíce mandlové smetany

(berte to orientačně, polevu vždy dělám od oka)

kokos na závěrečnou posypku

 

POSTUP

Rozehřeju troubu na 160°C. Vymažu kokosovým olejem a vysypu moukou dortovou formu (průměr 27 cm). V jedné míse smíchám suché ingredience - mouky, prášek do pečiva a kakao, nastrouhám si na hrubo cuketu a spolu s vodou přidám k mouce. Na závěr v mixéru umixuju kokosový olej s cukrem a přidám do základu těsta. Perník peču 45 min.

Potom už stačí jen připravit polevu. Na vodní lázni si rozehřeju kokosový olej, přidám javorový sirup a karob. Až je směs hezky tekutá a bez hrudek, odstavím jí z páry a vmíchám dle oka a chuti trochu mandlové smetany. Perník na závěr ozdobím kokosem nebo plátky mandlí. Dobrou chuť :-).

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Platební systémy

     

 

 

Kde nás najdete

Hostín 140
okr. Mělník , 277 32

Kontakty
(Po-Pá, 9-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz